Mesterblikk AS leverer takrenner og nedløp i flere typer metall, og på den måten du ønsker det. Vi mener at takrennene og nedløpene utgjør mye av bygget, og at det er viktig at alle detaljer ivaretas når vi tar for oss et bygg som skal bygges eller rehabiliteres.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.

Montering av takrenner

Uansett hva slags tak du har er riktig takrenne en viktig del av taket. Man kan velge mellom flere materialer, hvor de vanligste er plast, stål, zink, kobber og aluminium. Hvilket materiale som passer ditt hus kommer an på økonomi, holdbarhet og det estetiske. Hovedfunksjonen til en takrenne er å lede vannet vekk fra bygg raskest mulig. For at dette skal skje mest mulig effektivt må størrelsen på takrennen og avløp dimensjoneres etter arealet på bygningens tak. Vi har over 20 års erfaring med tak, og kan raskt gi deg tilbakemelding på den mest kostnadseffektive og holdbare løsningen for din eiendom. For råd om riktig takrenne, nedløpsrør eller beslag, kan du kontakte oss.

Ståltakrenner

Lakkerte ståltakrenner er de takrennene som er mest vanlige i Norge i dag. Tidligere var disse kjent for å ruste, men dagens takrenner er ofte galvanisert med Zink og Purallakk som forlenger levetiden betraktelig. Man får disse i flere forskjellige farger slik at de passer nettopp ditt tak.

Zink- og kobbertakrenner

Dette er takrenner som er mye brukt på eldre bygg. De består av naturlige materialer og eldes pent. Man kan male zinktakrennene i samme farge som huset, mens kobber er penest uten behandling.

Aluminiumstakrenner

Dette er moderne materialer som er værbestandige, og tåler store påkjenninger. Kystnære områder hvor saltholdig luft er en utfordring bør vurdere dette som alternativ. Et annet godt alternativ er hybridvarianten aluzink som kombinerer et klassisk utseende med god bestandighet.

Tips om rens og vedlikehold

Vi anbefaler deg å vedlikeholde dine takrenner 2 ganger i året for å forlenge levetiden så mye som mulig. Dette gjøres ved å rense for løv og blader; skrap vekk alt som ligger synlig, og evt. staking og høytrykksspyling dersom det har gått tett. Tette nedløpsrør kan gjøre at det sprekker om vinteren og kan i verste fall sørge for fuktskader på selve bygningen.

Uansett hvilken type takrenne du er på jakt etter, hjelper vi deg å finne riktig løsning.

 

Prat med oss før jobben skal gjøres, det lønner seg oftest! Kontakt oss